1 kg hirvenlihaa
300g vaalea leipä
Vettä
4-5 sipulia
Tilkkanen öljyä
1-2 tl maustepippuria
1-2 tl valkopippuria
Hiven neilikkaa
2 kananmunaa
Suolaa
Mustaherukkaa
Loraus kermaa

Murskaa leipä ja peitä se vedellä.  Kuori ja lohko sipulit. Käristä ne kevyesti öljytilkassa. Jauha liotettu leipä ja sipulit.  Sekoita leipäsipulimassaan mausteet. Lisää munat ja sekoita massa tasaiseksi. Jauha lihat kahteen kertaan. Puhdista mylly lihasta jauhamalla viimeksi pala leipää, perunaa, tms. Kuohkeuta jauheliha; tipauta lihaan tilkka vettä ja sekoita tehokkaasti.  Yhdistä jatkeaineet ja mausteet.  Muotoile lihasta tasakokoisia pihviä ja lisää nokare mustaherukkaa pihvin päälle. Rullaa kääryleeksi.  Paista kääryleet pannulla voissa. Jotta kääryleet ruskistuvat nopeasti paista muutama kääryle kerralla. Testaa maku ja lisää mausteita tarpeen vaatiessa.. Lisää pannulle lopuksi loraus kermaa ja tarjoa se kastikkeena.