Karjalanpaisti
4 annosta

 

400 g possua
400 g nautaa
suolaa
laakerinlehti
maustepippuria (kokonaisia)
1-2 sipulia
(1-2 porkkanaa myös nauris, lanttu voi laittaa)
vettä niin että liha peittyy

 


-         Palottele lihat annospaloiksi. ja pane ne uunivuokaan. (Ruskista kevyesti)
-         Lisää mausteet ja sipulit ja kasvikset
-         Kaada sen jälkeen vettä, niin että liha juuri ja juuri peittyvät.
-         Kypsennä paistia uunissa 250 asteessa. Anna olla hetken aikaa.
-         Vähennä uunin lämpö 150 asteeseen ja kypsennä paistia 3-4 tuntia.
-         Tarjoa perunasurvoksen kanssa. Myös haudutetut lanttukuutiot ja puolukkasurvos sopivat lisäkkeeksi. Kuten myös suolakurkut ja punajuuret.