PUNAVIINI KASTIKE

( n.2 dl  valmiina)

 


2 dl punaviiniä
2 dl kasvislientä
1 salottisipuli
(myös tavallinen keltasipuli käy, voi toki jättää halutessa pois)
1 valkosipulin kynsi
1 rkl voita
1 tl timjamia
(tai rosmariinia)
½ tl mustapippuria
1 rkl maizenaa / ihan vehnäjauhokin käy :)
suolaa

Kuori ja hienonna sipulit, kuullota voin kanssa hetki. Älä ota väriä! (jos laitat rosmariinia, lisää se sipuleiden kanssa.) Kaada puolet punkusta ja kasvisliemi. Mausta timjamilla ja pippurilla. Keitä lientä kokoon niin kovalla, että siitä on jäljellä enää puolet. Siivilöi liemi. Lisää loppu punkku ja kiehauta. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita maizena tilkkaan kylmää vettä, lisää kastikkeeseen.Kiehauta, mutta älä keitä enää!   Tarjoa kunnon pihvin päällä!


 

Helppo PUNAVIINIKASTIKE

  2 dl tetra valmista ruskeaa peruskastiketta (sauce demi-glace)
  1 - 1 1/2 dl punaviiniä
  (hiukan pippuria)

Sekoita kastikeainekset ja kuumenna kiehuvaksi.