Duchesse
n. 1 kg perunoita
2 munan keltuaista
1/2 dl Valio kuohukermaa
25 g Valio voita
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
Keitä
kuoritut perunat kypsiksi. Soseuta sähkövatkaimella tai
monitoimikoneessa. Lisää joukkoon keltuaiset, kerma, pehmeä voi ja
mausteet. Pursota massasta pieniä ruusukkeita pellille leivinpaperin
päälle. Voit nostella nokareita myös kahden ruokalusikan avulla. Paista
225 asteessa noin 15 min, kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita.
Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.
Vinkki
Voit valmistaa Duchesse-perunat etukäteen pakastimeen valmiiksi. Kokeile myös maustamista muutamalla valkosipulin kynnellä ja/tai yrteillä!
** Aivan ihana vaihtoehto perunamuusille!! **
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.