Äidin makaronilatikko

1 pss makaroneja
400g jauhelihaa
1 sipuli
valkosipulin kynsi (maun mukaan)
3 porkkanaa
3 munaa
1 litra maitoa
suolaa
pippuria
jauhelihamaustetta
grillimaustetta
(maustetta maun mukaan)



154895.jpg

Keitä makaronin ohjeen mukaan. Älä keitä ihan valmiiksi asti vaan jätä pikkasen "koviksi". Itse teen niin, et jos ohjeessa on 8 min keittoaika, keitän 5-6 min. :) Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Paista jauheliha, sipulit ja mausta.

Munamaito: munat kuppiin, riko rakenteet vispilällä. Lisää maito, mausta aromisuolalla.

Voitele vuoka.

Kuori porkkana, raasta se suoraan vuoan pohjalle. (tai jauhelihan sekaan halutessasi)..

Kaada makaronit vuokaan, lisää jauheliha (ja porkkana). Kääntele varovasti ympäri, jotta sekoittuu.. Älä täytä vuokaa ihan täyteen (2 cm). Lisää munamaitoa niin, että makaronit näkyvät pikkasen, eli eivät ihan peity. Halutessa voit lisätä aurajuustoa tai juustoa..

Uuniin 200-250 astetta ja 45-60 min.

(Itse jätän laatikon hieman löysäksi, eli otan tavallaan liian aikasin pois.. Kun antaa vetäytyä 10-15 min, laatikko on juuri oikean "paksuista". Näin ollen se ei ole huomenna aivan kivikovaa.. :)  )

Tarjoa tuoreen ja raikkaan salatin kanssa.. (eikä tuo kanasalaattikaan ole kovin huono vaihtoehto, kuten meillä tuossa kuvassa.. :) *nam*)