maanantai, 9. lokakuu 2006
Jauhelihakastike ja kasvisperunamuusi
Jauhelikastike:
400g jauhelihaa
1 sipuli
mausteita: suola, pippuri, grillimauste, jauhelihamauste, yrttimauste, oregano...
ketsuppia
1 litra vettä
1 lihaliemikuutio
voita ja vehnäjauhoja suurustamiseen
Paista ja mausta jauheliha sekä sipuli. Laita kattila kiehumaan, johon siis vettä ja lihaliemikuutio. Kaada jauheliha sinne. Paistinpannulle voita arviolta 2-3 rkl ja kaada jauhoja päälle varovasti, niin että tulee mössö.. (itse teen ihan arviolta, eli en osaa tarkkoja suhteita sanoa.. :) ) Ruskista jauhoja, älä kuitenkaan polta.. Lisää veteen sekottaen.. Anna kiehua, jolloin sakenee.. Valmis.. Tarkista maku.
Perunamuussi
3-5 perunaa
2 porkkanaa
(halutessa muutakin)
suolaa
muskottipähkinää
voita
maitoa
Keitä ja muussaa, lisää maito, voi ja muskotti.. Tee muussia..
Tarjoa salaatin ja puolukkahillokkeen kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.