keskiviikko, 2. toukokuu 2007
Punaset jauhelihapötköt ja aurajuustoperuna
Aurajuustoperuna:
3xjuusto maku"kerma" :)
aurajuustoa
suolaa
pippuria
perunaa
Voideltuun vuokaan lado kerroksittain perunaa ja juustoa sekä mausteita. Kaada "kerma" päälle.
Uuniin 250 45-55 min. (tai kun perunat on kypsiä)
Punaiset jauhelihapötköt
(alkuperäinen ohje on painonvartija lehdestä 1/2006)
6 annosta
400g jauhelihaa
2 keitettyä perunaa
3 keitettyä punajuurta
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 munaa
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl mustapippuria
(yrttejä)
Äiti lisäsi joukkoon vielä sieniä..
Keitä ja raasta perunat ja punajuuri. Pilko sipulit (äiti paisto sipuleita ja sieniä hetken). Sekoita ainekset keskenään ja lisää mausteet. Muotoile pötköiksi ja uuniin 225 n. 20-25 min.
Koko ohjeessa on 25 pistettä, annoksessa 4
120 kcal / annos
13.3 g proteiinia
4.9 g rasvaa
5.4 g hiilihydraatteja
(Tarjoa lisänä perunasosetta 2 dl + porkkanaraastetta. Lasillinen rasvatonta maitoa tai piiimää)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.