633785.jpg
Tuossa edessä komeilee..

Suklaakakku
15 - 20 annosta


Pohja
1 pak (185 g)  Digestive-keksejä
50 g   Valio voita

Täyte
1 levy (200 g)  taloussuklaata
1/2 dl   sokeria
2 rasiaa (à 200 g)  Maustamaton -tuorejuustoa
3   liivatelehteä
1/2 dl   vahvaa, kuumaa kahvia
4 dl   Kuohukermaa (+sokeria)


Koristeluun
1 dl   Valio vaahtoutuvaa kinuskikermaa
15 - 20 kpl   pekaanipähkinöitä

Laita pikkuleivät kaksinkertaiseen muovipussiin ja murskaa esim. kaulimella. Sekoita kulhossa keksimurska ja sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen (halkaisija n. 26 cm) pala. Aseta se vuokaan ja levitä päälle muruseos. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa liedellä. Sekoita suklaasula ja sokeri tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan kahviin. Yhdistä liivateseos tuorejuusto-suklaaseokseen. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta ja peitä foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjolle.

Koristele kermavaahdolla ja pekaanipähkinöillä tai tuoreilla mansikoilla. Tai pähkinärouheella..

Voit halutessasi pakastaa kakun. Sulata se hitaasti jääkaapissa ja koristele vasta ennen tarjoilua.