Lihan kypsentäminen
lihalaji vedessä Uunissa
nauta, pala 1 kg 90 min 120 min
nauta kuutiot 45 min 60 min
sika, pala 1 kg 70 min 90 min
sika, kuutiot 40 min 45 min
Lammas, pala 1 kg 90 min 120 min
broileri, rintapala 45 min
kala, pienet palat 10-30 min
kala, isommat palat 30-60 min
pihvien kypsyys:
Rare: Pihvin pinta on ruskistunut, mutta pihvi on sisältä punainen. Lämpötila on 55-60 astetta.
Medium: Pihvin pinta on ruskistunut ja pihvi on sisältä kiinteytynyt, mutta väri on selvästi punertava. Lämpötila on 70 astetta.
Well done: Pihvin pinta ruskistunut, pihvi on myös sisältä kypsynyt, mutta se ei ole kuivunut mauttomaksi. Lämpötila on 75-77 naudalla ja 85 astetta possulla. Broilerin sisälämmön tulisi olla vähintään 75 astetta. Kalan sisälämpö on yli 65 astetta
Leikkeleet:
pintakäsittely kypsennystapa aika
jauhotettu leike pannulla paistaminen 3 min/puoli
Täysleivitetty leike pannulla paistaminen 4 min/puoli
öljytty leike pariloiminen
2min/puoli
Paistettavan kalan pintakäsittely ja maustaminen
kala pintakäsittely mausteet
muikku ruisjauhot suola, valkopippuri
silakka ruisjauhot suola, valkopippuri
silakkapihvit ruisjauhot suola, vp, tilli, raaka sipuli
kuhafilee vehnäjauhot suola, valkopippuri
kampelafilee vehnäjauhot suola, valkopippuri
kirjolohipalat suola, valkopippuri
lohipalat suola, valkopippuri
haukipalat muna, vehnäjauho suola, valkopippuri
tai vaan jauhot