Äidin oma maistuva

LASAGNE
 (jauheliha tai broileri)


253734.jpg
Viimeistä palaa viedään, on jo eilen tehty, joten hiukan jämähtänyttä..
Anteeksi huono kuva, äiti unohti ottaa kuvan siitä paremmasta versiosta..


½ pakettia lasagne levyjä

Valkoinen kastike:
5 rkl voita
½-1 dl vehnäjauhoja
n. 1 l maitoa
3-4 tl suolaa
1 pkt valkosipulilevitettä

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
5 rkl voita
1 sipuli
½-1 dl vehnäjauhoja
mausteita
lihaliemikuutio
(tomaattisosetta)
½ l vettä
1-2 valkosipulinkynsi
ketsuppia
soijakastiketta


Broilerikastike:
2 rkl öljyä
1 prk tomaattisosetta
1 sipuli
 2 dl vettä
400 g broilerisuikaleita
kanaliemikuutio
(½ kesäkurpitsa)
 1 tl suolaa
2 valkosipulinkynsi
paprika, curry, pippuri,
yrttejä (timjami, persilja, sitruunamelissa..)


Valkoisen kastikkeen teko-ohje:
Sulata voi, lisää jauho, älä anna kuitenkaan ruskistua.. Lisää maitoa vähän kerrallaan, sekottaen..Tee tämä valmiiksi, eli koko maito sekasin ja anna hieman pulpahtaa, jotta jauhot kypsyy kunnolla.. Nosta jäähtymään, anna jäähtyä jonkin aikaa ja
 lisää sitten valkosipulilevite. Sekota ja lisää suolaa..
(tästä pitäisi tulla aika paksua, ettei valu ihan heti pohjalle, eli jos jää löysäksi suurusta vesi+jauho suurusteella, muista kylmää vettä ja kiehauta..)

Ruskea kastike: (näin teen itse)
Laita vesikattila kiehumaan, siihen lihaliemikuutio -anna kiehua! Paista jauheliha, sipulit, pannulla, mausta.. -kaada veden joukkoon. 
Laita pannulle voita ja jauhoja - anna ruskistua kunnolla (älä polta)
ja lisää kattilaan, sekottaen.. (sama ohje, et tee aika paksua.. )

Broilerikastikeen ohje:
Ruskista pannulla sipulit, broileri ja mausta. Lisää päälle vesi ja tomaattipyre. Anna hautua. (Jos mielestäsi jää liian löysäksi suurusta vesi+vehnäjauho suurusteella. Anna tämän jälkeen kiehua hetki, jotta jauhot kypsyvät.) Tämän voi tehä pelkästään tällä broilerin kastikkeella, eli et välttämättä tarvitse tuota valkoista kastiketta ollenkaan!


Sitten vaan kokomaan
Voideltuu vuokaan eka pikkasen kumpaakin kastiketta pohjalle ni ei levyt jää kiinni.. sitten vaan levyt ja kastikkeet vuoron perään.. Jätä valkokastiketta päällimmäiseksi, jää kaunis pinta ja juustoraastetta ja eikun uuniin.. NAM!

Kokeile lasagnea myös näillä:

- tonnikala
(tee perus vaalea kalakastike, lisää tonnikala)

- kasvis
(voit tehä valkokastikkeen ja lisätä kasvikset erikseen)

- kirjolohi
(tee vaalea kalakastike ja kalan palat joukkoon erikseen)