Vaalea kotileipä
n. 30 sämpylää tai 3 vuokaleipää


1 litra nestettä
100 g hiivaa
2 tl suolaa
n. 1 ½ kg jauhoja
(½ dl siirappia)
(½ dl öljyä)
(2 dl porkkanaraastetta)

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja muut mahdolliset aineet
  2. Kun hiiva on kokonaisuudessaan liuennut nesteeseen, lisää jauhot. Vaivaa taikinaa hyvin ja pane lämpimään paikkaan kohoamaan n. ½ h.
  3. Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja vaivaa hyvin. Laivo leipiä, sämpylöitä tai vuokaleipiä.
  4. Kohota leivonnaisia peitettyinä 20-30 min ja paista.
Sämpylät: 10-15 min 225
Vuokaleipä: n 40 min 180-200

Alkuperäinen ohje on Kokin käsikirjasta, joka meillä oli koulussa kirjana.. Voin taata, että nämä leivät on hyviä.. :) :)

144431.jpg
Ohjeella on tehty tuo vuokaleipä tuolla ihan oikealla.. :)
Päällä seesaminsiemeniä.. :)