maanantai, 3. joulukuu 2007
Kokojyväpitoiset sänpylät
Myllärin sämpylät (ohje suoraan sämpyläjauhoseos pussin kyljestä!)
24 kpl (pieniä tulee enemmän :))
5 dl vettä tai maitoa
50g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria tai siirappia
½ rkl suolaa
50g voita tai ½ dl öljyä
12 dl (800g) sämpyläjauhoseosta
Liota hiiva kädenlämpöiseen mesteeseen. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva tai öljy alustuksen loppupuolella. Jätä taikina pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla n. 30 min. Leivo sämpylät ja kohata hyvin vielä pellillä. Paista n. 15 min 220 asteessa. Kostuta sumutepullolla paiston alussa tai ennen uuniin laittoa.
Tein itse kaksi eri taikinaa (toisessa tuorehiivaa ja öljyä, toisessa kuivahiivaa ja voita) yhteensä tuli reipas 50 sämpylää ja vuokaleipä (tein siis ihan pikkusia pullia, 2v:lle sopivia käteen =) )
Ps. Tästä tulee ihana pitsataikina! Kannattaa kokeilla!
Osassa oli juustoa ja aurajuustoa päällä..
Vuokaleipä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.