Ensimmäinen kokeilu sokerikreemillä.. :) Ihan ok tuli.. :)

639847.jpg

3 munan kakkupohja (+ kaakaojauhoa)

Leikkaa puoliksi ja kostuta.

Vuoraa vuoka kelmulla ja paistopinta alaspäin ekana vuoan pohjalle.

639850.jpg

Täytteeksi suklaamoussea:

150g marianne rouhetta (+ vajaa ½ levyä tummaa suklaata)

200g maustamatonta tuorejuustoa

0.5 dl sokeria

2 munaa

 2 dl kermaa

4 liivatetta

0.5 dl kahvia (äidillä oli kaakaoo ;))

Liota liivatteet kylmään veteen (5 min.) ja sulata ne sen jälkeen kuumaan kahviin. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keltuaisten joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja liivatteet.  Lisää myös valkuais- ja kermavaahdot varovasti joukkoon. Täytä kakun väli ja anna hyytyä mielellään yön yli. Kumoa ja koristele.

 

639848.jpg

Sokerikreemi (Hellapolliisilta)

250g suolatonta voita

500g tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

2 rkl maitoa

Vatkaa ainekset tahnaksi. Jaa pieniin kippoihin ja värjää mieluisaksi. Sekoita lusikalla. Pursota!