Vadelma-suklaakakku
(oma muunnokseni... alkuperäinen oli et-lehdessä)

107231.jpg

Suklaakakkupohja:
3-4 munaa
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta

Jauhoja on yhteensä saman verran kuin munia! Eli itse käytän lasia, johon kippaan munat ja toiseen sokerin. Kaadan sokerin taikinakulhoon ja mittaan jauhot.. ½ vehniksiä ja ½ perunajauhoja.. (kaakaojauhe ja leivinjauhe sekaan..) Paista pohja edellisenä päivänä ja leikkaa 2 osaan..


Tee täytteet:

5 dl vispikermaa
4 liivatetta
70g suklaata
75 g vadelmia
sokeria

Vatkaa kerma, joko yhdessä ja jaat myöhemmin tai jo valmiiksi eri astioissa.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 min, purista vesi pois ja liota tilkkaan kuumaa vettä.
Lisää haalea liivatevesi varovasti kerman sekaan.. Lisää toiseen kermakuppiin sulatettu suklaa ja toiseen vadelmia tai -hilloa.


107230.jpg 
107233.jpg  107235.jpg

Kokoa kakku:

Vuoraa irtopohjainen vuoka kelmulla. (itse laitoin vain pohjalle kelmun/leivinpaperin). Kostuta kakkupohja (1 dl vettä, 3 rkl sitruunamehua 3 rkl sokeria). Laita toinen kakkupohja vuoan pohjalle. Lisää päälle toinen kermavaahto, kakkupohja ja toinen kermavaahto. Kermavaahdon voi joko pursottaa tai lusikoida. Tasota pinta, kelmuta ja kaappiin hyytymään vuorokaudeksi.

Halutessasi voit lisätä hilloa tuon kakkupohjan päälle ennen kermavaahtoa. (itse en laittanut..)

Mulla on tuo vuoka tollanen 8 cm korkea ja tuolla täytemäärällä ja tällä ohjeella tuo vuoka on ihan täysi!! Otin muutamia lusikallisia kumpaakin täytettä pois, mutta tällänen tulos kuitenkin tuli.. En osannu yhtään oottaa, et tulis näin täyteen.. :)

104231.jpg 
(tämä on täytetty: kakkupohja, vadelmakerma, kakkupohja ja suklaakerma)

Ennen tarjoilua lisää päälle vielä kiille: kuumenna 2 dl punaista mehua, lisää 1 dl hyytelösokeria. Kiehauta ja anna jäähtyä hetki. Kaada seos kylmän kakun päälle.  Anna kakun olla vielä hetki kylmässä. Poista sitten vuoka ja kelmut. Siirrä tarjoiluastialle.

107229.jpg


Kakun voi koristella:

- Marjoilla
- Suklaalla
- Kukilla
- Kermavaahtopursutuksilla
- Jättää "koristelematta"

(- kiilteen alle voi laittaa marjoja ja kiilteen vasta niiden päälle..)


Vinkit:

- Kermavaahdot voi laittaa päällekkäin ja jättää toisen kakkupohjan laittamatta.
- Kakkupohja voi olla erikokoinen kuin "irtopohajavuoka", silloin saa hieman erinäköisiä, mutta hauskoja paloja.
- Kokeile myös muita makuyhdistelmiä (alkuperäiset maut oli suklaa ja puolukka, mutta mies ei syö puolukkaa, niin... :) )

107224.jpg

107231.jpg

Valmis kakku. Vietiin kakku anopille, kun käytiin kylässä, enkä muistanut ottaa annospalasta kuvaa, mutta toivottavasti saatte jonkun kuvan millanen tuli / tulee. Ja anteeksi tosiaan nuo leivinpaperit, kun otin ne vasta anopin kakkupöydässä pois..