ANNOSKOOT:

 

Kylmät alkuruuat:

Pääraaka-ainetta
-lihaa, kalaa, äyriäistä   60 - 150 g (raaka-aineet painon mukaan)

Lisäkettä
- kastiketta                    ¼ - 1 dl
- perunoita, kasviksia     80-100 g

 

Keitot:

 

-alkuruokana               1 ½ - 2 dl
- pääruokana                 3 - 4 dl

 


Pääruoat:


Pääraaka-ainetta
- kypsää, ruodotonta kalaa, äyriäisiä ja luutonta lihaa       100 - 150 g
- raakaa, ruodotonta kalaa, äyriäisiä ja luutonta lihaa        120 180 g
- raakaa, ruotoista kalaa ja luista lihaa                                  150 200 g
- raakaa kalaa tai lihaa keitossa                                              60 -80 g
- raakaa kalaa tai lihaa laatikossa                                          80 100 g

 

Lisäkettä
- ohutta kastiketta                                                                       ½ - ¾ dl
- sqkeaa kastiketta (esim. béchamel-kastiektta)                       1 1 ½ dl
- päälisäkettä (perunaa, kypsää riisiä ja pastaa, laatikoita)     100 150 g
- lämmintä kasvislisäkettä (keitettyjä tai haudutettuja kasviksia) 60 80 g
- kylmää lisäkettä (hyytelöitä, salaatteja, etikkasäilykkeitä) 25 50 g

 

Jälkiruoat


- jälkiruokaa                     1 -  1½ dl
- kastiketta                       ½ - 1 dl