Lehtitaikina eli voitaikina

 

6-7 dl kylmää vettä

1 tl suolaa

1 kg vehnäjauhoja

800 g kaulintamargariinia

 

-         Tee tasainen taikina vedestä, suolasta ja jauhoista.

-         leikkaa rasva erittäin ohuiksi viipaleiksi

-         Kaaviloi taikinasta 1 ½ cm paksu suorakaide

-         Peitä rasvalla 2/3 taikinalevystä. Jätä reunoista hieman peittämättä.

-         Käännä rasvalla peittämätön osa (1/3) levystä rasvalla peitetyn päälle niin, että se peittää puolet rasvalla peitetystä levystä.

-         Käännä loput rasvalla peitetystä levystä käärön päälle

-         Painele käärön reunat hyvin kiinni. Käännä käärö ja kaaviloi varovasti alkuperäisen kokoiseksi levyksi.

-         Taittele taikina jälleen ja kaaviloi. Harjaa jauhot välistä huolellisesti pois. Taita ja kaaviloi näin kaikkiaan neljä kertaa. Anna taikinan levätä kylmässä kaaviloimiskertojen välillä.