Lehtitaikina eli voitaikina
6-7 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
1 kg vehnäjauhoja
800 g kaulintamargariinia
- Tee tasainen taikina vedestä, suolasta ja jauhoista.
- leikkaa rasva erittäin ohuiksi viipaleiksi
- Kaaviloi taikinasta 1 ½ cm paksu suorakaide
- Peitä rasvalla 2/3 taikinalevystä. Jätä reunoista hieman peittämättä.
- Käännä rasvalla peittämätön osa (1/3) levystä rasvalla peitetyn päälle niin, että se peittää puolet rasvalla peitetystä levystä.
- Käännä loput rasvalla peitetystä levystä käärön päälle
- Painele käärön reunat hyvin kiinni. Käännä käärö ja kaaviloi varovasti alkuperäisen kokoiseksi levyksi.
- Taittele taikina jälleen ja kaaviloi. Harjaa jauhot välistä huolellisesti pois. Taita ja kaaviloi näin kaikkiaan neljä kertaa. Anna taikinan levätä kylmässä kaaviloimiskertojen välillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.