sunnuntai, 18. maaliskuu 2007
Jogurttimarinoidut silakkapihvit ja pinaatti-perunamurska
300g silakoita
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl sitruunanmehua
2 tl kalamaustetta
2 tl sitruunapippuria
2 tl suolaa
2 tl sokeria
3 rkl tilliä (kuivattua)
(omia lempimausteita)
½ dl korppujauhoja
½ dl ruisjauhoja
1 sipuli ja tilliä (täytteeksi)
Kaada jogurtti astiaan, lisää mausteet ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa jotain, eikä haitta vaikka makua olisikin pikkasen "liikaa".. (jos haluaa, voi marinaadia ottaa talteen jonkun verran ja tarjoilla sitten kastikkeena valmiiden pihvien kanssa..)
Lisää kalat astiaan ja tarkista, että ne ovat kokonaan marinaadissa.
Anna maustua! (n. 30-40 min. sen aikaa kun teet perunamurskan)
Ota pihvit ja kasta toinen puoli niistä jauhoihin. lisää täytettä ja etsi toinen samankokoinen jauhotettu pihvipala päälle. Paista heti voissa! Anna paistua kunnolla ja paikoillaan, liiallinen tökkiminen ja käänteleminen hajottaa pihvit! :)
Valmista tällä aikaa pinaatti-perunamurska.
n. 1 kg perunaa
4 "kuutioo" pinaattia
2 tl suolaa
30g voita/margariinia
½-2 dl maitoa
Pese ja kuori perunat, pilko pieniksi paloiksi (kypsyy nopeemmin..).
Kun perunat on kypsiä kaada vesi pois ja lisää voi ja pinaatti. Anna hetki sulaa..
Murkaa peruna haarukalla yms.. lisää mausteet ja lisää maitoa pikkasen kerralla..
Itse jätin murskan paksuksi ja "klönttiseksi" (ei siis ole sileää muussia!)
Jätä lieden päälle lämpimään odottamaan tarjoilua.. :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.