PERUNA-LIHAVUOKA 1

Pese ja kuori perunat. Viipaloi ja heittele voideltuun vuokaan. Lisää tilkka öljyä, suolaa, sipulia, muita mausteita.. Väliin kinkkusuikaleita ja päälle perunaa. Lisää kermaa tai maitokermaa päälle niin, että päällimmäiset perunat eivät ihan peity. Päälle voi halutessa heittää juustoa. (kerman sijasta voi laittaa sitä uutta 3.lla juustolla maustettua kermaa..)

------------------------------------------------------------------------------

PERUNA-LIHAVUOKA 2

Tee kuten edellinenkin, mutta laita lihan tilalle naudan/possun ohuita ja pieniä suikalepaistilihoja (voi halutessa pieniä).. Jätä tällöin kerma pois..(laita halutessasi liemeksi hiukan vettä tai vesimaitoa.)

------------------------------------------------------------------------------

LIHA-PERUNASOSELAATIKKO

Tämä on hyvä, esimerkiksi jos perunamuusia ja jauhelihakastiketta on jäänyt yli. Jos ei niin, keitä perunat ja tee niistä paksua muusia. Paista jauheliha, mausta, tee siitä aika paksuhkokastike. Voitele vuoka, laita pohjalle muusia, lisää kastike ja loput muusit päälle. (halutessa voi lisätä esim. aurajuustoa / juustoa päälle..) Paista uunissa hetken aikaa, jotta pintaan tulee hyvä "rusketus".. Ruokahan on siis jo kypsää..

------------------------------------------------------------------------------

MAKAROONIMÖSSÖ

Keitä makaronit. Lisää siihen mitä mielesi tekee.. Meillä perus on paistettu jauheliha ja herne-maissi-paprika. Tähän voi laittaa niin makkaraa, kasviksia, lihapullia, nakkeja, broileripaloja, lihasuikaleita, pekonia ymym.. mitä vain mieleen tulee..  Erittäin hyvä kaapin tyhjennysruoka..

------------------------------------------------------------------------------

MAKAROONILAATIKKO

Keitä pussillinen makaronia melkein kypsäksi. Paista jauheliha ja mausta se hyvin. (lisäksi voi raastaa sekaan esim. porkkanaa tai vaikka he-ma-pa.. (uppoaa lapsillekin kuin unelma :) ). Voitele vuoat. Kaada osa makaroneista vuoan pohjalle, päälle jauheliha ja loput makaronit, sekoita hieman tässä vaiheessa!

Munamaito: esim. 3 munaa ja ½-1 litraan maitoa. Kaada päälle pyörittäen, eli ei kaikkea samaan kohtaan, sekottuu paremmin. Laita munamaitoa sen verran, että makaronit juuri ja juuri peittyvät. Tarkista maku. Uuniin tunniksi (225-250), tai on sitten valmista kun muna on hyytynyt.