maanantai, 19. helmikuu 2007
HampurilaisPihvit
-kts. lihapullien ohje myös, on hiukan erilainen..-
mitat ja määrät ovat n. mittoja, koska itse heittelen vain aineet astiaan ja maistelen monesti.. :)
Meinasin laittaa joukkoon myös pikkasen punajuurta, mutten saanut aukasematonta punajuuri purkkia auki.. *mihin on voimat kadonneet??* Hiukan nolo tunnustaa.. *vihellys*
400 g jauhelihaa
3 tl suolaa
3 tl grillimaustetta
2 tl jauhelihamaustetta
2 tl pippurisekotusta
2 tl chilijauhetta
tippa siirappia
1-2 dl korppujauhoja
1-2 kananmunaa
½-1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä (äippä ei laittanut)
Heittele kaikki aineet astiaan ja sekoita. Paista mikrossa n. 10-15 sek. pikkuinen maistiainen ja tarkista maku monesta kohtaa, jotta mausteet ovat kunnolla sekaisin! Kun maku on hyvä: Leivo sopivan kokoisia pihvejä, pullia, tai mitä mieleen juolahtaa.. :) Kun teet maistiaisia tee pieniä pihvejä ja tarkista, että pihvi pysyy koossa!
Uuniin 200-250 asteessa 5-> riippuen millasia/kokosia olet tehnyt. kun ne on rapsakan ruskeita, ne ovat valmiita.. Voit tarkistaa kypsyyden halkasemalla pihvin/pullan kahtia..
Nää voi paistaa myös pannulla, mutta äipän mielestä parempia tulee uunissa ja sotkua vähemmän.. Ovat myös nopeampia tehdä.. ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.