Suklaakakku vaniljatäytteellä

170 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl kermaa
2 liivatelehteä
170 g tummaa suklaata
100 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl voita
3 rkl sokeria
tomusokeria

Vatkaa sokeri ja kananmuna kuohkeaksi.  Kaada kerma pieneen kulhoon ja paloittele sekaan suklaalevy.  Kuumenna mikrossa noin kaksi minuuttia puolella teholla ja sekoita välillä.  Lisää suklaaseos taikinaan ja siivilöi joukkoon leivinjauhe sekä vehnä- ja perunajauhot. Voitele ja leivitä piiraskääntövuoka (26 cm) ja kaada seos siihen.  Kypsennä 175 asteisessa uuninlämmössä 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta. Liota liivakoita muutama minuutti kylmässä vedessä.  Purista niistä ylimääräinen vesi ja laita ne mikronkestävään kulhoon. Kuumenna seos kiehuvaksi mikrossa.  Paloittele suklaa joukkoon, lisää myös sokeri ja voi.  Hämmennä ja jatka kuumentamista vielä 20-30 sekuntia, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.  Lisää joukkoon vaniljalla maustettu tuorejuusto.  Levitä täytekakkupohjalle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa. Aseta pinnalle kevyesti pari saniaisen (koivun, sitruunamelissan ymym..) lehteä, ripottele päälle teesiivilällä hieman tomusokeria ja poista lehdet nostamalla ne suoraan ylöspäin.  Kakun pintaan jää siten koristeellinen kuvio.  Myös kuvioitua, reiällistä kakkupaperia voi käyttää apuna koristelussa