Äidin suolaset pikkupitsat
n. 20 kpl


POHJA:
7½ dl jauhoja
200g voita
2½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa

97960.jpg

- Sekota jauhot ja voi (sulata)
- Lisää kädenlämpöinen maito, hiiva ja suola.
- Anna kohota hetki lämpimässä.
- Leivo pieniä pullia pellille.
- Paina esim. mukilla niihin kolot.

Voitele munalla
Pistele pohjaan haarukalla pari kertaa
Täytä, lisää juustoraaste päälle
Uuniin 225 astetta
10-15 minuuttia


Täytteet:
Voit täyttää pitsan oman makusi mukaan,
niin kuin täyttäisit isompaakin pitsaa.. :)


Äidin lempitäytteet:

  1.   1 prk ananasta, 100g kinkkua, paprika
  2.   400g jauhelihaa (maustetaan ja ruskistetaan), sipuli (ruskistetaan), meetvurstia, aurajuusto
  3.   1 prk tonnikalaa, kesäkurpitsaa, kinkkua
  4.   sieni, kesäkurpitsa, soija ja tomaatti
Lisää jokaiseen täytteeseen pitsamaustetta.
Halutessasi lisää suolaa, pippureita tai muita lempimausteitasi.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja maista, onko siinä mielestäsi hyvä maku. :)

97959.jpg
Täytteet..
pikku kupit vasemmalta: tonnikala, kinkku, sieni
ja isossa on jauheliha
(aurajuustoa ei sekotettu joukkoon, kun mies ei sitä syö.. :))